Coronet Playmate – Fra 21DC til moderne klassiker

Da jeg for 3 år siden købte et gammelt skrog fra en Coronet 21 DC havde jeg ikke den fjerneste anelse om hvad jeg begav mig ud i. Målet var at bygge noget lignende denne her, Jeg troede jeg havde fuldt styr på det, da jeg trods alt havde arbejdet med bådudstyr og bådtilbehør i mange år. Som det ofte sker med sådanne projekter er omfanget større end først antaget. Derudover har man en evne til at overvurdere sin egen tid til rådighed. Sådan er de nok for de fleste og jeg er selvfølgelig ingen undtagelse.

Coronet playmate

Sådan så det ud inden jeg overtog båden for godt 3 år siden. Toppen fra DC’en er skåret af

Nu står jeg her 3 efter med en båd der er næsten færdig, og hvis jeg kan hjælpe én eller to til at spare nogle timer i processen, synes jeg det er godt givet ud. Derfor vil jeg tage elementer fra processen og forklare hvordan jeg gjorde, og hvad jeg ville have gjort anderledes idag.

Heldigvis har jeg løbende taget billeder af arbejdet, og har derfor en masse spændende dokumentation. Desuden har Jesper Christensen som har ejet båden, været så flink at give mig billeder, fra da han startede projektet. Stor tak til ham.

Egentligt er jeg imod at man ændrer på klassikere, men denne var i så dårlig stand, at den alligevel ikke kunne reddes. Derfor solgte jeg alle originale dele til nogen der manglede dele for at deres Coronet 21DC kunne blive komplet. Så trods alt har jeg måske hjulpet til at der er en enkelt eller 2 der er blevet bedre.

Moderne Coronet Playmate

Moderne Coronet Playmate

Sådan ser den ud nu juni 2014. Der er tilført en del teak og mahogni, samt spartel og maling.

Nu nærmer projektet sig sin ende hvor båden skal ud og sejle og når jeg sidder og kigger gamle billeder, får jeg mere og mere lyst til at forevige processen. Det er blevet til en moderne udgave af en Coronet Playmate og jeg glæder mig som et lille barn til at komme ud og sejle. Derfor benytter jeg nu min hjemmeside til at beskrive processen. Den har været lang og hård, men nu hvor jeg kan se en smuk båd i garagen, og drømmen om fed motorbåd er ved at gå i opfyldelse, er det hele lige meget.

Rigtig god læselyst til dig der læser med. Jeg håber at I vil smide en kommentar med på vejen eller komme med inputs.

  • Derfor startede jeg

    Første gang jeg så en Fishbone var jeg totalt solgt. En smuk klassiker der kunne bruges som tenderbåd, med sejl og udstyr liggende. Masser af flot træ, kombineret med en ribbåds fordele.

    Continue reading →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>