Derfor startede jeg

Første gang jeg så en Fishbone var jeg totalt solgt. En smuk klassiker der kunne bruges som tenderbåd, med sejl og udstyr liggende. Masser af flot træ, kombineret med en ribbåds fordele.

Jeg har haft glæden af at sejle Drage flere gange og været så heldig at være i lære hos Frank Berg, som en af de største personligheder i drageklassen. Udover det sportslige, hvor hans resultater taler for sig selv, har han stor kærlighed for de klassiske linier. Hans drage er ikke i en hvilken som helst drage, men i den flottest renoverede båd jeg nogen sinde har set.

Jeg husker tydeligt første gang jeg så en Fishbone 21. Vi ligger i en båd der kan forveksles med et smykkkeskrin og venter på vind, ud for Skovshoved på øresund. Solen står højt på himlen og der bliver fortalt røverhistorier. Den fedeste tenderbåd driver op på siden og jeg udbryder; “sådan en skal jeg eje engang”. Skæbnen ville at ca. 50 meter væk ligger Skovshoved Sejlklubs Coronet Playmate White Special og lidt længere væk, en Coronet 21DC.

Da det går op for mig at alle 3 både er bygget på samme skrog begynder tankerne af flyve. Jeg kan hurtigt regne ud at chefen derhjemme vil stejle hvis jeg foreslår at vi skal investere +300.000 i en båd uden tag og soldæk. Hun vil formentligt blive bakket op af damen bag skranken nede i banken. Så tanken om at købe et skrog og selv bygge tiltalte mig meget.

Der skulle gå lidt tid før chancen bød sig, men da jeg stødte på en gammel 21DC, hvor selvsamme projekt som jeg overvejede, allerede var startet slog jeg til. Vi tog til Nakskov og læssede noget på traileren, som de fleste nok ikke kunne se det fornuftige i. Jeg husker tydeligt min kone Mettes kommentar, da hun på vej hjem med båden, snakkede i telefon med min daværende chef. “Jeg håber han kan se det flotte i den båd” var hendes forklaring om udseendet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>